Eteriska oljor är de fina luftburna dofterna som villigt frigör sig från örter, blommor, frön, kåda, skal och trä. De är inte i sig själv feta utan torra och därför bör de alltid blandas ut innan de möter huden för att inte irritera eller aktivera.

 

Alla oljor har flera terapeutiska och helande effekter på fysiska, psykiska, andliga och själsliga tillstånd, de är mer än villiga att vara till hjälp via doften. MEN det viktigaste är inte att alltid läsa sig till vad dom gör och vad man tror sig behöva hjälp med. Det viktigaste är att njuta av mötet med doften, känna och lyssna till kroppens svar och bara vara tillsammans med doften.

Att lämna huvudet en stund och kliva in i känslan och upplevelsen!

 

Eucalyptus.

Eucalyptus i hudvård verkar som en riktigt bra syresättare i huden. Riktigt fin i rengöringsprodukter för sin rengörande och friska effekt. Reglerar fet, oljig och oren hy, ger cirkulation och liv till torr hy, verkar något svalkande på het inflammerad och varm hy. Rent allmänt så är oljan bra vid infektioner, hosta, förkylning, feber osv. Ger klarhet och fokusering, verkar uppiggande på trötta sinnen och hjälper även till att minska humör-svängningar som irritation och ilska.

Pris:

 

Geranium.

Geranium är en mycket användbar olja både i hud- och kroppsvård och likaså till humör och sinne. Oljan är bra vid infektioner, bölder, acne och finnig hud. Den är även upplivande och ger en kick till trött och åldrad hud. Suverän att använda när det finns bakterier både i och på kroppen men även i miljön. Sinnesmässigt så verkar den fin vid humörssvängningar, irritation, nedstämdhet och livströtthet.

Pris:

 

Grapefrukt.

En riktigt användbar citrusolja som hjälper kroppen och sinnet att ta bort gammalt "skräp & slagg". Stärker levern uppgift att spjälka och rena kroppen från gifter. Är rent allmänt en mycket användbar kroppsolja som nästan är ett "måste" vid cirkulationsproblem, celluliter och lymfatisk stagnation. Ska inte användas om Du ska sola direkt efter massage. Är en helt suverän "pick me upp" olja att dofta på under trötta dagar.

Pris:

 

Ho-blad.

Denna helt underbara milda och mycket användbara olja ersätter helt den numera utrotningshotade rosenträoljan. Ger huden en mjuk nybildning av celler, ökar milt cirkulationen och hjälper huden att binda fukt. Verkar klådstillande, antiinflammatorisk, lugnande och allmänt vårdande på alla hudtyper. Jag använder den gärna tillsammans med palmarosa i peelingsekvensen. Har som doft lika lugnande och rogivande egenskaper på sinnet.

Pris:

 

Lavendel.

Lavendel passar alla och alltid men man skall komma ihåg lavendelns läkande förmåga för att inte skapa för snabb läkning i infektioner och inflammationer. Har bra lugnande effekter på irriterad, inflammerad, eksem och psoriasis. Passar lika bra till fet, oren, finnig och acnehud speciellt om den är lite torr och fuktfattig. Användbar vid skavsår, självsprickor, blåsor och ytliga sår, droppa en droppe på ett plåster och sätt plåstret över problemet.Lavendel är den absolut bästa eteriska oljan vid alla typer av brännskador, solskador och vid datahy som är röd och torr.

Pris:

 

Palmorosgräs.

En av de bästa oljorna vid alla former av acne och finnig hud. Reglerar talgproduktionen, minskar risken för proppbildning i utförselgångarna, är antiseptisk i själva talgkörteln. Oljan torkar inte ut huden vid lång användning, verkar cellstimulerande på hudens friska hudceller och bidrar i allra högsta grad till att förebygga ful ärrbildning vid behandling av acne. Oljan passar även känslig hy, rosacea, torr och fuktfattig hy, eksem och psoriasis.

Pris: